Takaisin etusivulle

03.10.2024

NEMO:n operatiivinen käyttö alkaa 1.1.2026

Verkosto

Merenkulun tiedonhallintajärjestelmä NEMO:n käyttöönotto on saanut uuden aloitusaikataulun: NEMO otetaan operatiiviseen käyttöön kokonaisuudessaan uuden aikataulun mukaisesti 1.1.2026. Sidosryhmät pääsevät testaamaan NEMO:n toiminnallisuuksia tuotantoympäristössä kuitenkin jo 15.8.2025 alkaen, kun NEMO:n eri ominaisuuksia saadaan porrastetusti käyttöön.

Käyttöönoton siirtymä mahdollistaa entistäkin perusteellisemman järjestelmätestauksen, mikä varmistaa järjestelmän toimintavarmuuden ja häiriöttömyyden. Porrastettu käyttöönotto antaa sidosryhmille myös enemmän mahdollisuuksia tutustua järjestelmän toimintoihin, kehittää omia järjestelmiä ja testata niitä aidossa ympäristössä. Samalla mahdollistetaan järjestelmän hienosäätö käyttäjäpalautteen pohjalta, jolloin asiakaspalautteita voidaan hyödyntää ennen lopullista käyttöönottoa.

Kansallisen merenkulun tiedonhallintajärjestelmä NEMO:n uudessa käyttöönottoaikataulussa on huomioitu myös saatu sidosryhmäpalaute sekä mietitty Suomelle se optimaalisin käyttöönoton ajankohta muun muassa vero- ja tilastovuoden perusteella.

Vaikka operatiivinen käyttöönottoaikataulu muuttuu, järjestelmäkehitys jatkuu alkuperäisessä aikataulussaan. Tämä joustavuus antaa mahdollisuuden viimeistellä ja kehittää järjestelmää parhaalla mahdollisella tavalla ennen sen täysimittaista käyttöönottoa, mikä osaltaan tukee onnistunutta käyttöönottoa 1.1.2026.

Fintraffic informoi tarkemmin sidosryhmiä porrastetusta käyttöönotosta myöhemmin kevään 2025 aikana.

 

Brändilogoja
  • EU programme